Filmhuis Den Haag

In het kader van The Hague Pride vertoont het FILMHUIS een drietal LGBT+ films.
Donderdag 6 juni: de transgender film Greta.
Vrijdag 7 juni       : de lesbische film Carmen & Lola.
Zaterdag 8 juni   : de homo film Taxi zum Klo.

donderdag 6 juni

18:30u

Greta

Greta – Een verhaal over vriendschap, liefde, seks en leeftijd.
Met vooraf aan de hoofdfilm de korte docu Dochter.
E
n een voorgesprek met de makers Erik Alkema en Eveline van de Putte.

Greta
Het ziekenhuis in Fortaleza, Brazilië, is zo overvol dat de 70-jarige verpleegster Pedro geen bed kan vinden voor zijn transgender vriendin Daniela, die lijdt aan nierfalen. Zonder verder iets te zeggen, neemt hij in het geheim een gewonde jongeman, die onder bewaking staat van een moord, naar zijn huis en geeft in plaats daarvan het ziekenhuisbed van de jongeman aan Daniela.
Ondanks het verleden van de jongeman ontwikkelt zich een tedere, fysieke relatie tussen de zorgzame Pedro, wiens passie voor de actrice Greta Garbo zelfs zijn seksleven beïnvloedt, en Jean, zijn herstellende huisgast. Wanneer ze naar de gay sauna gaan, is Pedro de oudste persoon daar, en spoort Jean hem aan om ‘mijn oude cocksucker’ te noemen.
Maar hoe serieus zou Pedro de verhalen van Jean moeten nemen? En wat zijn de intenties van de jongeman precies?

klik HIER voor tickets

Regisseur – Armando Praça
Land – Brazilië
Jaar – 2019
Duur – 97 min
Taal  Portugees
Ondertiteling – Nederlands

donderdag 6 juni

Dochter

Een documentaire portret over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar dochter.
Voorafgaand een inleidend verhaal en mogelijkheid tot een Q &A met de makers Erik Alkema en Eveline van de Putte.
Na afloop van deze docu zal de hoofdfilm Greta worden vertoond.

Gonnie was 90 jaar oud toen haar zoon vertelde dat hij verder wilde leven als Jaqueline. 
Een moeder (94) en dochter (65) kijken terug op de transitie van de dochter, nu vier jaar geleden, en het leven, de opvoeding en de strijd die daaraan vooraf gingen.

English subtitles short docu Daughter
A documentary portrait about the unconditional love of a mother for her daughter.Gonnie was already ninety years old when her son told her that he would continue his life as Jaqueline.
Mother (94) and daughter (65) look back on their lives, Jaqueline’s upbringing, her transition and the struggles that preceded it. 

klik HIER voor tickets

Filmmakers – Erik Alkema
                        Eveline vd Putten
Land – Nederland
Jaar – 2018
Duur – 21 min
Taal – Nederlands
Ondertiteling – Engels

vrijdag 7 juni

19:30u

Carmen & Lola

Speciaal voor deze vrouwen avond heeft The Hague Pride de handen ineen geslagen met DARE.  DARE is een open-minded Women Community, waarbij het draait om fun, flair en Dare!

Filmhuis Den Haag heeft voor deze dames een Food & Film arrangement samengesteld. Wil jij gezellig mee eten voorafgaand de voorstelling? Kies dan voor kaartsoort Food & Film.
Diner 18:00u – Film 19:30u

Een liefdesverhaal over twee Roma vrouwen, die moeten kiezen tussen hun liefde voor elkaar en de normen en waarden van hun gemeenschap.

Carmen leeft in een Roma-gemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken.
Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Roma-gemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn.

klik HIER voor tickets

Regisseur – Arantxa Echevarria
Land – Spanje
Jaar – 2019
Duur – 103 min
Taal – Spaans
Ondertiteling – Nederlands

zaterdag 8 juni

21:45u

Taxi zum Klo

Een grotendeels autobiografisch, seksueel expliciet liefdesproject van schrijver, regisseur en acteur Frank Ripploh over een homoseksuele leraar in West-Berlijn die in zijn vrije tijd langs publieke toiletten cruiset.

In de bioscoop, na de nachtvoorstelling leert Peggy Bernd kennen. Die heeft een oude woning in Kreuzberg en omdat ze elkaar mogen, wonen ze vanaf dat moment samen. De kaleidoscoop van een liefde… Bernd droomt van een gelukkig bestaan op het land samen.
Peggy heeft een thuis net zo hard nodig als een prikkeling van nachtelijke uitstapjes. Hij wil zich niet gebonden voelen, heeft behoefte aan avontuur, ervaringen en hartstocht. Peggy kent veel mannen, overal -in de stationstoiletten, in de mannensauna’s, op straat- pikt hij nieuwe vrienden op, hij heeft trek in alles: mannen, leer seks. Hij heeft het opwindende bestaan, de eenzaamheid, net zo hard nodig als de huiselijkheid met Bernd. Hij wil iets riskeren, grenzen beleven. Hij is een speler, die soms te laat bemerkt dat hij op het punt staat het belangrijkste op het spel te zetten…
Tussen alledaagse dingen en avontuur, seksuele fantasie en tedere hartstocht, tussen lust, verlangen en pijn leiden Peggy en Bernd hun bestaan. Een authentieke liefdesgeschiedenis tussen mannen: de geschiedenis van Peggy en Bernd, door hen zelf verteld, in de flikkerscene van een grote stad, die in dit geval Berlijn heet.

The Village Voice noemde het ‘the first masterpiece about the mainstream of male gay life’. De uitzending op de Nederlandse televisie leidde tot allerlei discussies, onder ander aan tafel bij Sonja Barend.

klik HIER voor tickets

Regisseur – Frank Ripploh
Land – Duitsland
Jaar – 2019
Duur – 122 min
Taal – Duits
Ondertiteling – Nederlands

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
THE PRIDE IS ON!

stichting Manjefiek   Kamperfoeliestraat 67   2563KC   Den Haag
IBAN – NL57 INGB 0007152162 – KvK: 62687670 anbi stichting – info@stichtingmanjefiek.nl

© All rights reserved stichting Manjefiek The Hague Pride - 09/12/2019 Design by WB Consultancy

huisreglement

Huisreglement The Hague Pride


Om alles zo ordelijk mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal huisregels.
Gelieve u hieraan te houden, zodat eenieder kan terugkijken op een mooie Pride!

 • Het is niet toegestaan om glas te gebruiken op het terrein van het evenement en de openbare weg.
 • Er mag alleen alcohol genuttigd worden binnen de grenzen van het evenemententerrein en tijdens de openingsuren van het evenement.
 • Onder de 18 jaar, geen alcohol. Bij twijfel kan er gevraagd worden om je legitimatie. Er moet worden voldaan aan de Nederlandse wettelijke verplichting van een geldig legitimatiebewijs.
 • Let op je spullen. Achtergelaten of vrijstaande tassen en rugzakken zullen uit veiligheidsoogpunt worden verwijderd.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/ of verlies van eigendommen.
 • Het gebruik en/ of in bezit hebben van verboden stimulerende middelen en enige vorm handel of verstrekking hiervan is verboden. Hiervoor zal altijd de politie worden ingeschakeld.
 • Gelieve vuil te deponeren in de daarvoor bestemde bakken. Houdt het terrein schoon en draag bij aan ons milieu.
 • Flyeren is alleen toegestaan met toestemming van de organisatie, dit dient vooraf te zijn aangevraagd.
 • Bezoekers kunnen worden vastgelegd op beeld en/ of geluidsdragers. Bij het betreden van het terrein geeft men hiervoor toestemming. Publicaties hieruit volgend kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Wij bieden een zo veilig mogelijke omgeving, de organisatie is echter niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van het bezoek aan het evenement.
 • Bij enige vorm of hoedanigheid van schermutselingen, provocerend gedrag en/of calamiteiten, gelieve direct de aanwezige beveiliging hierop aan te spreken. Zij zijn er voor uw veiligheid.
 • Men is verplicht de aanwijzingen van de beveiliging te allen tijde op te volgen.
 • Voorwerpen welke als wapen kunnen dienen zijn verboden en kunnen in beslag worden genomen. Teruggave is in bepaalde gevallen bij vertrek mogelijk.
 • Onthoudt altijd dat de beveiliging er niet is om het iemand lastig te maken, maar om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren waardoor iedereen kan genieten van een mooie Pride.
 • De huisregels zijn gepubliceerd op de website thehaguepride.com en zullen zichtbaar zijn op het evenemententerrein.


Wij wensen alle bezoekers fijne, veilige en liefdevolle Pride dagen toe