The Hague Pride

THE HAGUE PRIDE is een initiatief van stichting Manjefiek

In 2015 ontstond het idee om vanuit de stichting een lhbti festival te organiseren in Den Haag. Aangezien Den Haag als derde stad van Nederland al jaren geen roze evenement had.
Met ondersteuning van COC Haaglanden vond in 2016 het eerste The Hague Rainbow Festival plaats. In de jaren erop werd het festival steeds drukker en uiteraard groeide daardoor de organisatie om het festival.
2019 is het jaar van de naamsverandering en uitbreiding van het festival. Vanaf heden voeren we dan ook de naam The Hague Pride.

The Hague Pride Lange Vijverberg

STICHTING MANJEFIEK

Stichting Manjefiek is opgericht om de sociale acceptatie, integratie en erkenning van de LHBTI-gemeenschap in onze multiculturele samenleving te bevorderen.
Hiervoor organiseren wij diverse bijeenkomsten en evenementen in Den Haag en omgeving, als middel om dit te bewerkstelligen.
Bekend zijn de feesten van Manjefiek, MashUp en Lipstick en The Hague Pride. Tevens doen we bijvoorbeeld workshops met het COC voor dragqueens in de dop

Een belangrijk onderdeel van onze doelstellingen is om ook in de praktijk de mogelijkheid te bieden aan een ieder om zichzelf te zijn op onze evenementen.
De oorsprong hiervan was de basis voor het feest Manjefiek. Jezelf zijn als homo, dragqueen, transgender of wie dan ook, op je eigen manier, in een omgeving die open staat voor een ieder en waar niemand aanstoot eraan neemt.

VRIJWILLIGERS

Uiteraard zijn er vele werkzaamheden nodig rondom een evenement.
Te denken valt aan het begeleiden van de walk en dit jaar de parade. Rondom het festival voor hand en spandiensten, maar ook qua promotie vooraf en natuurlijk zijn goede ideeën altijd welkom.
Daarom zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers, dus denk niet van kan ik dat wel, want elke hulp is meegenomen.
Dus heb je interesse, stuur dan een bericht via het contactformulier of mail naar info@stichtingmanjefiek.nl en join ons team!

DONATIES

Om de Pride mogelijk te maken is er natuurlijk geld nodig. Wij zijn een non-profit organisatie en hebben alle hulp nodig, ook om deze Pride nog geheel te bekostigen.
Gelukkig doet de gemeente een grote bijdrage en is daarmee zeker onze hoofdsponsor.
Echter blijft dit altijd maar een deel van de gehele begroting. Daarom zijn wij altijd op zoek naar sponsoren en donaties.
Het maakt niet uit hoeveel, ook voor bedrijven, we zijn blij met elke bijdrage. Uiteraard worden alle sponsoren vermeld op onze site.
Particuliere donaties zijn natuurlijk ook van harte welkom, dus gaat ons doel je aan het hart, ondersteun ons dan met een bijdrage en doneer aan:

stichting Manjefiek
IBAN: NL57 INGB 0007 1521 62
o.v.v. donatie of sponsoring voor bedrijven

Pride Partner Sponsor
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
THE PRIDE IS ON!

stichting Manjefiek
IBAN – NL57 INGB 0007152162 – KvK: 62687670 anbi stichting – info@stichtingmanjefiek.nl

© All rights reserved stichting Manjefiek The Hague Pride - 21/09/2021 Design by WB Consultancy

huisreglement

Huisreglement The Hague Pride


Om alles zo ordelijk mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal huisregels.
Gelieve u hieraan te houden, zodat eenieder kan terugkijken op een mooie Pride!

 • Het is niet toegestaan om glas te gebruiken op het terrein van het evenement en de openbare weg.
 • Er mag alleen alcohol genuttigd worden binnen de grenzen van het evenemententerrein en tijdens de openingsuren van het evenement.
 • Onder de 18 jaar, geen alcohol. Bij twijfel kan er gevraagd worden om je legitimatie. Er moet worden voldaan aan de Nederlandse wettelijke verplichting van een geldig legitimatiebewijs.
 • Let op je spullen. Achtergelaten of vrijstaande tassen en rugzakken zullen uit veiligheidsoogpunt worden verwijderd.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade en/ of verlies van eigendommen.
 • Het gebruik en/ of in bezit hebben van verboden stimulerende middelen en enige vorm handel of verstrekking hiervan is verboden. Hiervoor zal altijd de politie worden ingeschakeld.
 • Gelieve vuil te deponeren in de daarvoor bestemde bakken. Houdt het terrein schoon en draag bij aan ons milieu.
 • Flyeren is alleen toegestaan met toestemming van de organisatie, dit dient vooraf te zijn aangevraagd.
 • Bezoekers kunnen worden vastgelegd op beeld en/ of geluidsdragers. Bij het betreden van het terrein geeft men hiervoor toestemming. Publicaties hieruit volgend kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Wij bieden een zo veilig mogelijke omgeving, de organisatie is echter niet aansprakelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van het bezoek aan het evenement.
 • Bij enige vorm of hoedanigheid van schermutselingen, provocerend gedrag en/of calamiteiten, gelieve direct de aanwezige beveiliging hierop aan te spreken. Zij zijn er voor uw veiligheid.
 • Men is verplicht de aanwijzingen van de beveiliging te allen tijde op te volgen.
 • Voorwerpen welke als wapen kunnen dienen zijn verboden en kunnen in beslag worden genomen. Teruggave is in bepaalde gevallen bij vertrek mogelijk.
 • Onthoudt altijd dat de beveiliging er niet is om het iemand lastig te maken, maar om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren waardoor iedereen kan genieten van een mooie Pride.
 • De huisregels zijn gepubliceerd op de website thehaguepride.com en zullen zichtbaar zijn op het evenemententerrein.


Wij wensen alle bezoekers fijne, veilige en liefdevolle Pride dagen toe